Jag gav mig på...

2009-07-31 @ 21:22:48
Vinet ändå, men det går lika sent med det faktiskt... Fast det gör väl inte så himla mycket ändå. Det blir nog ingen utgång idag, och jag är lite för hemmakär idag för att vilja gå ut heller faktiskt.

En öl och lite mys i soffan!

2009-07-31 @ 20:18:09
Sitter i soffan och chattar lite med annat musikfolk... Lyssnar på ett helt underbart set på www.di.fm och avnjuter min öl. Visserligen så verkar den inte vilja slinka ner idag, för nu har den tagit över en timme att få ner... Byta mot ett glas vin kanske hjälper!


Kram!

Jag gör en liten smygare!

2009-07-31 @ 14:45:50
Jag blev så törstig efter mina nudlar och hade inget vatten i kylen, och ingen is i frysen, och vattnet i kranen blir aldrig riktigt kallt, så jag rotade fram en cider längst in i kylen...

Jag "börjar tidigt" idag! Nädå... Jag ska bara dricka en, sen dröjer det väl till 18 innan nästa... Men gud så gott det ska bli med en iskall cider...!

Kvällsplanering? Nja...

2009-07-31 @ 13:25:27
Har haft en liten diskussion med pv angående vad som händer förra helgen, och vi har kommit fram till lite  saker. Jag får inte planera kvällar med honom till exempel, eftersom han vet inte om han vill gå ut förrän i exakt sista minuten. Och hur kul är det för mig egentligen? Ska vi sitta på olika håll och dricka och sen när klockan är halv tolv så säger han att han vill gå ut? Jag har ingen lust att stress-sminka mig och leta kläder på fem minuter för att sen springa till bussen och bli alldeles svettig! Jag vill ta två timmar på mig med att raka benen och sminka mig perfekt och leta fram nån rolig stass... Men då planerar jag, så det går ju inte!

Jag tycker visserligen att det vi kommit fram till är ju bra i och för sig, för de mesta av våra gå-ut-bråk handlar faktiskt om att jag förväntar mig mer än jag får. Tyvärr. Men jag hade gärna sett en enklare lösning på vårat problem och kanske mötts på vägen. Istället för halv tolv, då han vanligtvis bestämmer sig. Varför kan han inte bestämma sig halv elva? Då är han ju tillräckligt påverkad och borde kunna ta det beslutet. Problemet med honom är nog snarare hans beslutsångest eller att han inte bara vill tänka på det förrän i sista sekunden... Oavsett så ställer det till det för mig.

Nåja, jag ska nog koka lite nudlar till frukost och sen röja nån timme i lägenheten, sen får vi se om det blir utgång eller inte... Jag röstar mot utgång idag faktiskt. Mitt humör är inte det bästa idag...

Stina rekommenderar!

2009-07-31 @ 02:28:44
Jag satt och kollade på Jimmy Kimmel Live, och då hade dom ett framträdande i slutet (som vanligt). Och denna gången så var det La Roux som uppträdde, och jag förälskade mig direkt... Det är inte min musiksmak alls egentligen, men nu sitter jag och snurrar skivan och bara njuter. Sån här musik borde det finnas mer av!


Jag hann! :D

2009-07-30 @ 21:16:48
Kom på kvart i att jag skulle ju köpa frimärke, så jag fick rusa till pressbyrån som stänger 21! Jag hann med lite tid över så jag köpte med mig lite godis också, gottesugen som jag är...

Blev lite pasta med tomatsås att stoppa i magen förut, gottgott.


Men nu är jag så trött och ickebloggsugen att jag bara ska ta och slänga mig framför tvn och se lite CIS eller nåt annat roligt. Puws!

Slappardag!

2009-07-30 @ 18:52:21
Idag har jag lite saker som jag måste göra, men jag orkar fan inte... bland annat så har jag ett par brev som jag måste springa bort till pressbyrån med så jag får dom frankerade och kan lägga på lådan! Men inte ens den lilla vägen orkar jag gå... Jag hade även planerat att gå ett varv runt området för lite motion, men inte heller det orkar jag.

Så nu sitter jag här efter ett långt och skönt bad och målar naglarna med et rosa-skimrande lack, och det blir faktiskt rätt fint, men det är lite lite för transparent, så även nu efter tre lager så är det för ljust. Jag får helt enkelt slänga på ett par lager till om det ska funka. Jag är hungrig dessutom, men har inget hemma som jag kan laga till. Så jag borde svänga förbi mataffären och köpa nåt roligt, annars blir det pasta och parmesan även idag, tråkig som jag är.


Har mina kära läsare några roliga middagstips som man kan slänga ihop? Kanske inte till idag, men som jag kan planera för inför imorgon kanske! Kram!

God morgon!

2009-07-30 @ 13:58:31
Det blev ingen tidig natt igår, faktum är att natten blev morgon klockan fyra-halv fem eller så... Dock så har Hilding varit på lekhumör HELA natten/morgonen, så han har jamat och jamat och jamat och jamat och klöst på dörrar och på sängen och lekt med en leksaksråtta och väsnats överhuvudtaget... Så total sömn utav mina timmar? Inte mycket, så chansen för att jag kan lägga mig tidigt inatt, den är stor!

Det är väl bra det i och för sig, men jag hade nog hellre sovit några timmar än att vakna av ett "snooz" hela tiden...

Konstig kväll

2009-07-30 @ 00:11:08
Över huvud taget har det varit en ganska omtumlande kväll med massa knäppa saker från pv som fortfarande är arg... Vill inte direkt gå in på detaljer, så jag struntar i det för den här gången.

Ville mest bara säga godnatt till bloggen, för nu ska jag slagga! Natti.

Idétorka

2009-07-29 @ 22:53:51
Jag hittade inget intressant i mina skåp så idag blir det svampsoppa med nygräddad lantbaguett. Det kan väl funka? Är inte så hungrig eller sugen ens, vill bara ha något att stoppa magen så jag kan somna gott sen. Och vad är inte bättre då än lite soppa och gott varmt bröd att doppa med?

Tupplur goes totaldäcka

2009-07-29 @ 21:16:32
Jag skulle bara sova ett par timmar tänkte jag. Nu sitter jag här oh bannar mig själv för att jag inte gick upp klockan sex som jag hade satt klockan på! Jag ville verkligen inte vända dygnet, eftersom jag faktiskt tyckt om att vara uppe i ottan senaste dagarna. Det har varit skönt att ha en lång och härlig dag, istället för en lång och sitta-i-soffan-tråkig natt som det så ofta blir annars. Jag ska gå upp tio imorrn ändå tänkte jag, så kanske jag kan återfå några timmar som jag inte brukar ha i alla fall!

Jag blir så himla glad när jag får massa söta kommentarer utav er! Och även om jag kanske inte svarar på alla (i brist på vad jag ska svara?) så värmer dom ändå gott, ni som skriver! Och mina läsare har "skjutit i höjden" också, tack vare bloglovin'! Nu är det definitivt inte så att jag sitter här med 30+ läsare om dagen ens, men från att ha gått från en totalanonym liten blogg till att faktiskt få lite läsare, det triggar ju bara till att man skriver mer och om olika saker!

Och jag fick ju genom min socansökan idag! Den är enbart för juni och juli, för till hösten så kommer jag att ta ett studielån, och då behöver jag inga pengar utav dom mer, så jag fick en liten nätt summa (och såklart så kommer allt gå till hyra och el för ett par månader) men vad glad jag blev! Från att jag inte hade någon aning om hur det skulle gå med min ekonomi, så har allt löst sig! Så nu sitter jag här med mina räkningar och ska kolla igenom vad det är som ska betalas, och om jag kanske till och med kan få en liten peng över efter räkningarna! Sen har jag ju ansökt om bostadsbidrag också, som är på G det med, så jag kanske får en lite slant där med! Men en lustig sak var att, när jag var på Försäkringskassan och ansökte om det, då sa dom att jag inte kommer få något bostadsbidrag för juni, eftersom jag flyttade in den 2:a och inte den 1:a! Men vafan, kan dom inte bara dra av lite pengar från bidraget då, jag har ju ändå bott i lägenheten alla dagar i juni förutom en. Visst att det kanske blir avslag om man flyttar in den 15:e eller så, men den 2:e? Det borde ju finnas undantag... Aja.


Räkningar, urk. Puss!

Nu blev han nöjd!

2009-07-29 @ 15:37:30
Nu vart min lille rackare helnöjd och gick och la sig i fotöljen direkt! Inget jamande eller krafsande på dörren, det var nog mycket nya grejer för honom så han blev lite trött! Jag hade dock en pina där ute... Det kom små jävla svarta kryp och satte sig på mig HELA tiden. Små flygande jävlar som kom i grupper om tio typ. Och så fort man borstat av från båda armarna så var dom där på 10 sekunder igen! Självklart mördade jag dom, men det verkade som att dom fanns i oändligt upplaga... Sen såg jag en lustig spindel som såg jättefarlig ut! Den var helvit med undantag för små, små svarta prickar på kroppen, och så hade den långa ben också. Försökte ta ett kort, men det vart för smått för att bli bra, tyvärr... Men den såg rätt läskig ut!

Sen så är det en grej å. Hildings förra ägare, när jag tog över Hilding, så sa hon att han var hundvan. Jag tänkte inte så mycket på det eftersom jag inte hade någon hund, men nu när jag satt där på trappen och Hilding låg i gräset och latade sig i solen så kom det två killar med var sin hund. Två stora hundar, goldens eller liknande, som blev jätteglada och skulle fram och nosa på Hilding... Kanske tur var att killarna kunde hålla i sina hundar, dom hade väl käkat upp min misse på ett nafs annars. Men det konstiga (eller mindre konstiga) var att Hilding rörde inte en min. Han låg kvar där i gräset, helt lugn och kollade på hundarna typ. Vilken modig och snäll katt jag har. <3


Puss!

Gud måste tycka att jag är klar med min terapi!?

2009-07-29 @ 14:35:27
Jag går i terapi för en rätt dum grej, men det har inte med mitt psyke att göra, kan jag väl börja med. Så tror folk inte att jag är en korkad knarkare som lever på socbidrag och röker på varje dag... Jag är en helt vanlig tjej med ett ovanligt tufft förhållande kanske man kan kalla det snarare.

Nu skulle jag idag åka och träffa min terapeuft halv två, och prata lite, som vi borde göra en gång i veckan... Förra veckan missade jag bussen hem från sthlm tack vare min mamma, så då missade jag mötet. Gången innan det låg jag hemma och hostade lungorna ur mig, så då missade jag det också. Och gissa vad som hände idag?! Jo! Jessica som hon heter, hennes knäskål hade hoppat ur led och hon hade fått åka in på sjukan, och dom hade inte fått tag på mig. Så jag satt där en stund innan det var någon som uppmärksammade mig, och sa att hon skulle mejla mig om en ny tid. Jättekul tänkte ja. Här hade jag laddat för ett möte, och så blir det så här ännu en gång!

Nåväl, det var väl inte hela världen. Jag sörjde över en kebabtallrik, som jag omedvetet lyckades tajma med att några polare (just hemkomna från kreta) också skulle käka precis där! Så jag satt och lyssnade på lite ödle- och raggningshistorier som dom hade tagit med sig hem, och tyckte faktiskt att min citytimme avrundades rätt okej ändå!

Men nu ska jag ta ut min lille älskling i kopplet och sätta mig och läsa en bok på porttrappan, så kan han få hoppa runt bland buskarna runtomkring. Hej!

JAAA!

2009-07-29 @ 10:47:08
Min ansökan om socbidrag har gått igenom!

Blogghissning!

2009-07-29 @ 10:29:59
Satt och kollade lite bloggar inne på Bloglovin' och jag måste säga att det här är bland det roligaste som blogg.se har att erbjuda! Humorn, skvallret... ja, allt. Jag suckade mig belåtet och klickade till mig ännu en blogg att hålla koll på. Det är så här bloggskvaller ska vara. Inte i någon Hänt Extra där det står sammanlagt tre rader om vad skvallret är, och så är det inte intressant ändå.


Tummen upp till dig som håller på med den bloggen, vem du än är!

Mätt i magen!

2009-07-29 @ 08:34:33
Nu är han här och jag har fått mat i magen, och två maskiner tvätt rullar ute i tvättstugan! Släppte ut Hilding i trappen ett tag nyss, och han sprang omkring och luktade på allt... Misstag! Nu vägrar han sluta jama och krafsa på ytterdörren... Jag måste nog ta på honom selen och gå ut med honom sen. Tapetgubben får göra sitt först bara, men han jobbar så jäkla snabbt att det blixtrar framför ögonen! På den tiden jag var ute i tvättstugan, vilket är max 5 minuter, så hann han sätta upp en halv vägg med tapet! Så snart är han nog klar, och då kan jag gå och inspektera! Som det ser ut nu är tapeten liiite gråare än vad jag hade tänkt mig, men den är fortfarande fin! Det ska bli skönt att kunna ställa in möblerna och verkligen göra något åt mitt hushåll!

En till grej förresten... Min toalett läcker! Det rinner vatten i en lite rännil från den, och jag är helt säker på att det är från toaletten. Det är inte så att det forsar ut vatten, men det läcker någon droppe i minuten kanske... Jag märkte först rännilen häromdan, men då hade jag precis duschat så då tänkte jag inte på det något mer, men inatt när jag skulle sova så hörde jag hur toaletten hämtade nytt vatten lite då och då. Inte en hel tank såklart, men litegrann då och då. Det är rätt jobbigt att behöva springa till Graflunds så fort något går sönder, förhoppningsvis så är det väl bara så i början av ens vistelse, och sen när allt är fixat så som man vill ha det så är det bra sen.

Nu har äntligen Hilding slutat gapa om att gå ut, och jag är lite sugen på att gå och kolla hur långt han har kommit med väggarna! Hej!

Tapetserartajm!

2009-07-29 @ 07:30:48
Nu har jag sovit tre timmar (max) och röjt upp sängen från hallen, och sitter och väntar på att tapetseraren ska komm hit! Vilket han borde göra när som helst nu...

Åh vad spännande det är! Jag är hungrig som ett fån, och ska göra frulle när han är här, vilket känns lite si och så... får hoppas på att han åt en stadig frukost och inte kommer instöltande och vill ha...


Puss!

Ojdå!

2009-07-29 @ 00:46:54
Vad chockad jag blev när jag klickade in mig igen och såg att jag hade fått hela sju kommentarer! (Och jag som inte fått en enda innan!) Men någon Hancock blev det inte, den får jag ta någon annan dag istället. Den ville inte starta upp, så jag fick se på en annan film istället, och då blev det Australia!

Maken på sorgligare och mer tårdränkta film har jag aldrig sett! Satt och tjöt så illa i slutet att Hilding kom jamade och var orolig! Fantastisk film hur som helst, och jag fastnade direkt i den och satt som klistrad genom heeela filmen trots att den är 2½ timme lång eller nåt sånt.

Den handlar om en kvinna som blir tvungen att ta över sin makes ranch i Australien när han dör, och så får man följa hennes kamp mot att inte ge sig för en man som försöker köpa upp hennes gård och på så sätt få monopol över över hela köttindustrin från Australien. Hon bor i alla fall där på ranchen med sin "man" och en oäkting som hon har tagit hand om. Men sen slår kriget till och oäktingen skickas till någon ö, och mannen som just då var ute på ett uppdrag skiljs åt och så får man se dom kämpa för att komma tillbaka till varandra, trots att de själva inte vet om de andra är vid liv.

Jag satt verkligen och stortjöt med hjärtat i halsgropen sista halvtimmen eller nåt sånt... Nu rä jag helt matt och slutkörd och ska sova här intill min dörr, för imorrn ska jag upp tidigt och tvätta och så kommer tapetserarsnubben och slänger upp mina fina tapeter! Gud som jag har längtat efter det...


Natti!

Filmtajm!

2009-07-28 @ 21:39:57
Det blir att trycka ner sig brevid ytterdörren och se lite film! Överst på listan står Hancock (OCh nej, det är inte porr! :D) Nån actionrulle med Will Smith som verkade rätt okej... Han spelar en alkoholiserad superhjälte om jag har förstått det rätt... Men jag återkommer med en recention senare, eller imorrn! Puws!

Bloglovin'!

2009-07-28 @ 19:40:38
Följ min blogg med bloglovin


Nu slår jag slag i saken och letar upp lite nya läsare!

Dom säger ju att bloggande är en livsstil.

2009-07-28 @ 19:06:18


Och jag är helt och fullt benägen om att hålla med! Man ser ju Blondinbella (Eller ska man säga Brunettbella nu?) och Kenza blogga flera gånger om dagen, och de verkar hinna med så otroligt mycket på bara en dag! Men om man tänker på det... Hur mycket har jag inte hunnit med idag? Jag har fått min lägenhet spacklad, jag har ätit en baguett på ett fik (och kollat på människor), jag har lämnat papper inne i stan, jag har handlat, jag har hunnit med en tupplur, lagat mat och nu återstår ändå hela kvällen. Det är inte så att jag känner att jag har gjort mer idag är någon annan dag, men uppenbarligen har jag gjort det. Bloggandet i sig har väl inte varit sådär jättetufft, men ju mer jag bloggar, desto mer tänker jag på det och ser fram emot att få skriva av mig ännu en gång. Jag har väl haft en tre-fyra bloggar innan just den här, och antagligen pressat mig själv för mycket till att skriva intressanta saker och känt att jag måste ha med mode i min blogg. Jag är inte intresserad utav mode så himla mycket... Senast jag köpte något (eller mamma köpte något), var i Stockholm för en vecka sen. Ett par jeans på Mangos rea. 200 spänn. Jag känner inte att jag måste ha femhundra tröjor i min garderob, eller lägga ut 1500 på ett par jeans, som det verkar som att man måste göra i den här bloggvärlden. Jag uppskattar verkligen Kenzas och Blondinbellas försök med att så mycket som möjligt ta med budgetkläder i sina bloggar... Topshop och H&M, och vem vet vad, och mycket utav det är säkert bra saker också. Men är det ett PR-trick?

Företagen vars kläder bloggarna har på sig måste ju vara otroligt tacksamma när till exempel Kenza skriver; "Linnet är från Gina Tricot", och så sitter det som en smäck på henne. Ja, jag vet inte en enda stor blogg som inte är en reklampelare i högklass. Värst av de alla reklampelarna måste väl ändå vara Foki's blogg (Inget ont, jag älskar hennes blogg!). Just nu ligger hon i topp på blogg.se's topplista, vilket antagligen pushar henne till att hitta fler små söta grejer, och göra ännu mer reklam! Men å andra sidan så tycker jag att hennes blogg är en personligare reklampelare... Mycket bättre än Blondinbellas eller Kenzas som pratar på om kläder ifrån svenska företag som säkert är överlyckliga över att få massor med gratis reklam. Bloggarna i nutid påverkar så mycket om vad tonåringarna tycker och tänker och hur man borde se ut och bete sig. Därav är en av anledningarna till att jag faktiskt ser upp till Blondinbella och hennes kamp. Hon är en enda person, men fruktansvärt mycket inflytande, och är det någon som jag kan se lyckas omvända många tonåringar så är det hon. Vi har sett henne växa upp från en tarvlig fjortis till att bli en av Sveriges nyttigaste tonåringar. Och det är bättre än bra, Sverige behöver en sådan förebild, trots att hon är en vandrande reklampelare.

Tupplur blev det.

2009-07-28 @ 17:30:02
Jag tog en tupplur i sängen, och den gjorde bannemig gott! Står och friterar lite fisk nu, för jag ska äta fish and chips snart! det både luktar och ser helt gudomligt, så jag lyckades ännu en gång! (Fast det kanske jag inte ska äga förrän jag smakat...)


Aja, måste hålla koll på firren, catching up later!

Sängen fick plats!

2009-07-28 @ 13:31:28
Det här inlägget skrev jag enbart för att jag såg att jag hade chansen att skriva 10 inlägg på mindre än 24 timmar! Det ni!


:D

Svettig och trött...

2009-07-28 @ 13:25:01
Åkte ner till stan för att lämna papper hos Försäkringskassan, men dom hade visst stängt på tisdagar! Tack för den! Fick smita in på Skandiabanken och låna en av deras pennor och skriva bakpå papprena vad det var för papper... Sen vek jag dom 20 gånger för jag inte hade något gem, och la på lådan. Försäkringskassan får skylla sig själv för att dom har stängt på tisdagar av alla dagar!

Soc var snälla som vanligt. Men jag min klant skulle bara lämna in tre papper, och så hade jag glömt att fylla i hela ett av dom. Fattar inte hur jag kunde missat det. Visserligen var det bara massa nollor så det var väl ingen fara...

Jag är i alla fall helt slut nu, kom hem för en halvtimme sen, och har gått och burit på två tunga matkassar i tio minuter utan paus... Klantiga Stina som inte har tagit körkort, det hade fan varit värt det nu! Sökte även jobb igår! Det kanske jag glömde bort att säga. Extrahjälp på Burger King, men jag vet inte om jag får det, jag vet inte ens om jag vill ha det! Det är pga Soc som jag måste söka arbete, och nu har jag sökt ett arbete som inte ens är under den tiden jag ska ha stöd... Jag kan ju alltid säga nej till arbetet, men å andra sidan kan det vara bra skönt att kunna varva studier och jobb. Aja, jag får se hur jag gör sen. Men nu ska jag kolla om sängen går att välta i hallen! Puss!

Klart!

2009-07-28 @ 09:22:17
Det gick mycket fortare än jag trodde med spacklingen och det... Trodde han skulle vara kvar i typ tre timmar, men om man räknar bort hur lång tid det tog att plasta in och pappra golvet så var han väl klar på en timme typ. Kan dock inte säga att jag tyckte att han gjorde ett speciellt bra jobb med spacklingen... Ränder efter gruskorn och inte alls slätt... Hoppas han hade tänkt sandpappra det lite innan han slänger på tapeterna. Och hoppas att spacklingen inte syns igenom tapeterna, för dom är rätt ljusa. Och jag hoppas verkligen att han vet vad han gör. Annars brukar ju målare och så vara ökända för många saker förutom sina resultat. Hur fort dom gör jobbet till exempel.

Såg även att jag hade fått ett färstänk på min soffa! Det är en liiiiiten liten prick, men soffan är knallröd och pricken är vit! Vad ska man göra? Sitta och pilla på det tills det går bort? I och för sig så är klädseln på soffan rätt solblekt och jag har funderat på att lämna tillbaka den, så då spelar det ju ingen roll. Det är bara min lathet som kan komma i vägen för att jag får klädseln utbytt nu... Men nu är jag fan så hungrig och jag har ingen mat hemma, så jag sitter och dricker massa vatten och hoppas på att hungerskänslorna ska gå över. 

Men ett ännu större problem jag har är, Hur i fans helvete ska jag kunna sova där inne i natt? Jag hade tänkt att jag bara kunde slänga in sängen igen efter att han var klar där. Det ser förjävligt ut där inne, och det är inte ens chans att jag bara ska kunna ställa ner sängen utan att jag sabbar något. Och jag kan heller inte sova hos pv, för han är tjurig. Jag har dock en liten idé om att jag ska kunna ställa sängen i hallen, men det är verkligen-verkligen marginellt med plats och det är ett under om jag lyckas få plats med sängen där! Men jag tror på under, och jag tror att min säng kan få plats där, men då har jag en del saker att flytta på, för som det är nu så kan den inte stå där. Håll tummarna för mig att det funkar!


Mot stan, och alla ärenden!

Lite sömn på det här!

2009-07-28 @ 07:40:29
Några timmars sömn vart det ju faktiskt, men det var inte alls kul att gå upp och börja slita i möbler! Nu är allt packat och klart i alla fall, och nu ringde det jättelägligt på dörren!

Men tydligen så har han ingen huvudnykel hit, så jag måste, tyvärr, vänta med mina ärenden tills han är klar... Och vem vet hur lång tid det kommer att ta? Det var en besvikelse faktiskt, men å andra sidan så är det inte hela världen. Visst, bra om Soc får sina papper jättetidigt, men vad kan 3-4 timmar göra för något när dom får papprena på förmiddagen ändå? Beslut kan väl tas på eftermiddagen oavsett vad för klockslag jag lämnade in det på förmiddagen? Jag tror att Soc kan förstå om dom tycker att jag är sena idag, men frågan är om de har någon förståelse för att jag låg hemma och hostade halva dagen igår? Det kan väl ändå inte vara ord i deras vokabulär.

Nåväl, nu ska jag hindra Hilding från att krafsa på dörren, eftersom vi stängt in oss i köket? Hoppas han inte behöver gå på pottan bara. Pusshej!

Jaha...

2009-07-28 @ 03:15:14
Så här sent blev det.


Natti!

Klockan är inte tre...

2009-07-28 @ 01:51:27
Men den är mer än vad jag hade räknat med! Ska upp vid sju imorrn och börja det allvarligare röjet så att dom kan komma in här och pilla med väggarna och taket!


Nattinatt nu! <3

Sova sig kanske!

2009-07-27 @ 22:54:40
Imorrn kommer tapetserarsnubben och ska spackla och måla om mitt tak! Halv åtta kommer han i morgon, så jag ska upp tiiiiidigt tidigt! Men det är bra, då får jag gå mina ärenden när han håller på här också. Har ställt ut fotöljen och soffbordet i köket idag, så nu är det bara tv, soffa, säng och bokhylla kvar. Och bokhyllan kan stå mitt i rummet, så jag ska släpa ut sängen när jag går upp i morgon, och soffan kan jag nog ställa brevid bokhyllan. Tvn är ju bara att ställa i soffan dessutom. Men jag har lite problem med min taklampa och brandvarnaren, så han får hjälpa mig att plocka ner det i morgon, men det ska nog inte heller bli några problem.

Jag är faktiskt rätt trött nu så jag funderar på att lägga mig och slagga tidigt. Så jag får i alla fall sex timmars sömn. Men om jag känner mig själv så lär jag ju inte hamna i säng förrän bortåt tre, tyvärr.


Hoppas lägenheten blir fin i alla fall! Pusshej!

Skäggstrå

2009-07-27 @ 18:40:37
Jag har ett kort, grovt skäggstrå på hakan som jag inte får bort! Det är nog en blanding mellan att det är för kort och för att min pincett suger som jag inte får bort det... Men jag kan inte sluta pilla!


Ibland är det jobbigt att vara tjej... En kille skulle i alla fall inte bry sig så här mycket om ett sketet skäggstrå...

FAN VAD LESS JAG BLIR PÅ GRANNEN!!!!

2009-07-27 @ 15:15:11
Han vägrar stänga av sin jävla basjävel! =(

Samma slinga om och om igen, och det är bara basen som hörs. Är det bara jag som lider och har dåliga grannar? En annan av mina grannar sitter och SKRIKER i telefon varje natt klockan två typ, i över en timme varje dag. Ingen som helst respekt för att folk kanske vill sova, eller har fönstrena öppna så här på sommaren... Jävla idioter är dom hela högen.


Lid med mig!

Det vart en dålig dag ändå...

2009-07-27 @ 14:03:58
Gick och la mig någon gång vid 3-4 och somnade som en stock. Vaknade sen vid nio igen för att jag inte kunde sluta hosta, och för att lille Hilding var dålig i magen och satt och skrapade i badkaret och sen var det något mer... Om det var grannen som spelade musik eller liknande. Han gör det nu med, och jag har fan så ont i huvudet att jag bara vill att han ska lägga av. Och det funkar ju inte att överrösta honom eftersom det är oväsen som oväsen.

Hade i alla fall planerat hela min dag, hur jag skulle gå till Soc med papper, och till försäkringskassan med andra papper, och handla och prata med Graflunds (Hyresvärden)... Allt gick ju verkligen som det skulle när jag efter klockan nio låg och hostade i tre timmar innan jag gav upp och gick upp. Så nu sitter jag här, skittrött och skitont i halsen, och allt jag planerat idag har gått i sopan. Dock har jag faktiskt diskat en del, så jag har väl inte BARA legat och tyckt synd om mig själv, men fan så jävla jobbigt det är med hosta.

Skitkväll...

2009-07-25 @ 01:36:52
Jag är så trött på att jag ska sitta hemma och dricka och sen möta upp folk på stan. För att;

1. Jag har ingen aning om hur fulla personerna är
2. Jag kan inte planera någonting
3. Jag vet inte när dom kommer ner till stan, och hur länge jag ska vänta på dom
4. Jag vet ingenting.

Precis det hände idag. Jag visste att vi skulle bli fyra personer, och att dom skulle komma ner några minuter senare än mig. Jag fick sitta i 20min och dricka en öl jag tagit med mig (eftersom jag visste att det skulle bli fel), och när jag väl mötte upp dom så var två av dom på tok för fulla för att ens gå in någon stans, och den tredje var nykter och sa att han inte skulle dricka mer. Så då var det jag, som ville dricka och ha kul, en av de fulla som visste nog och inte skulle dricka mer, och en av de ännu fullare som definitivt skulle dricka mer, och så var det den nyktra. Vi gick till en uteservering i alla fall, och jag tänkte att det kunde väl bli rätt kul ändå. Direkt så fick inte den fullare av dom två komma in, så då sket sig det. Vi gick till ett annat ställe, och "smet" in eftersom vakterna inte hade någon koll, men väl där inne så får jag reda på att det är bara jag och den super-duper-fulle som ska dricka, så då känner jag att då kan jag lika gärna skita i det. Varför ska jag göra honom ännu fullare bara för att jag vill ha en öl? Slutade med att vi står utanför i ca 10min innan jag är den som ger upp och knallar iväg, bort till min buss, och mördar min egen kväll.

Jag blir så trött på att jag inte kan åka hem till någon av dom och hålla kol på någons fylla, så det blir en helt okej kväll. Men ingen av dom är väl så pass sociala att dom orkar med det. Behöver jag ens säga att de alla är killar? Jag tror jag ska sluta gå ut så här. Det enda goda som kom ur den här kvällen är väl att jag inte slösade en enda krona.

Idag är en bra dag!

2009-07-24 @ 18:36:53
Jag hade tänkt att Soc skulle ringa idag, och det gjorde dom också! Och allt verkar lösa sig med utbetalning och så, för det var ett annat papper som dom ville ha angående fonderna, så det är bra! Verkade lite klurigare med jobb och så dock, men hon sa att det stora stoppet för att dom inte godkände min ansökan var just fonderna. Så det löser sig nog ändå.

Men en annan liten rolig överraskning jag fick var att innan Soc ringde, då fick jag ett annat roligt samtal från killen som ska tapetsera om mitt rum! Så nu har jag fått en liten tapetbok och på tisdag ska han komma och måla om taket och spackla och sen på onsdag kommer tapeterna upp! Har förälskat mig i en krämfärgad tapet med sånna "hundkex"... dom där blommorna som är som stora vita bollar, ni vet? Hittar ingen bild på just tapeten, men blomman ser ut så här;


Nåja, nu ska jag öppna första ölen och slappa framför lite musik och forum... Pusshej!

Så vad händer idag då?

2009-07-24 @ 04:10:53
Jag borde verkligen-verkligen vända på mitt dygn... Det är inte hälsosamt att vara upp till fyra varje natt och sen plåga sig nästa dag (och ge upp innan man ens gått ur sängen).

Tyvärr är det ju mycket enklare att sitta uppe hela natten än att gå upp i ottan och koka kaffe.


Men nu ska jag väl sova då antar jag. Inom en timme i alla fall. Väntar mig att dom ringer från Soc ang. min överklagan och då lär jag väl ligga och sova. Jaja. Natti.

Slappa framför tvn nu då.

2009-07-24 @ 00:17:07
Städandet gick inte så himla bra... Diskade hälften och plockade bort allt katthår från soffan och fotöljen typ... Plockade lite med smutstvätt också. Mer vart det inte. Men imorrn ska allt fan bli klart!

Sitter framför tvn med lite nudlar nu, så ska jag sova sen tänkte jag. Eller se en film, har inte bestämt mig ännu.


Pusshej!

En tur på stan!

2009-07-23 @ 19:20:12
Det blev en liten tur på stan för att lämna in min överklagan till soc beslut, och så sprang jag förbi Platå och skulle hämta tillbaka mina pengar... Hade hoppats på över 300kr, men jag fick 200 och två fribiljetter dit... Och varför i hela världen skulle jag vilja gå dit en gång till när dom totalt förstörde vår studentmiddag?

Nåväl... Jag är inte arg längre, men upplevelsen kommer att stanna i minnet bra många år innan jag slipper undan det minnet. Och har jag inte berättat om hur det var så skulle vi få ugnskörd ryggbiff och rödvinsgratinerad potatisgratäng. Och vad fick vi? Roadkill och spya. Jag svär på min mammas liv, gratängen smakade spya. Det tyckte alla vid bordet! (30pers)

Ska göra ett städryck snart och ta och dra av möblerna från katthår också... Hilding hårar verkligen som en... hårig katt. Skriva en att-göra-lista kanske. kan bli skoj att kunna bocka av en jävla massa...


Pusshej!

Helvetet har brytit loss...

2009-07-22 @ 17:05:39
Inte nog med att jag och mamma gick vilse på vägen till bussen hem igår, så jag missade den, så har jag sovit på en stenhård säng, fått avslag på mitt socbidrag, glömt frysen öppen sen igår, Hilding vägrar lämna mig ifred och han tuggar på allt och jag vill bara dö.

Jag vill fan inte mer.

Med mitt avslagna bidrag, hur fan ska jag betala min räkningar? Hyra, el och en jävla hemförsäkring dom tvingade mig att teckna... Och det ska vara betalt snart.

Och för alla som tror att jag snikar mig på systemet och säger att jag inte gör min beskärda del. Det gör jag fan. Jag var tvungen att flytta från min pv den andra juni, och jag hade inte sökt något sommarjobb, och nu står jag här och inga sommarjobb är lediga och jag har skola i höst. Jag får helt enkelt hamna hos kronofogden tills jag får mitt csn-lån utbetalt någon gång i september...

Helvete.

Nu hände det mer än vad jag planerade!

2009-07-21 @ 01:07:36
Jag fick tillslut pv att komma och hämta mig, så jag kunde få plocka ut min mobil! Den är jättefin och ligger här och lyser för tillfället. Det är en liten hjärtesten... Tyvärr gick inte min nummerflytt igenom första gången, så måste vänta till den 28:e för att få tillbaka mitt gamla nummer. Men telefonen funkar ju så det spelar väl ingen roll!

Fick ett trevligt men överraskande samtal från min kära mamma tidigare också! Hon påminde (eftersom jag självklart glömde...) mig om att hon och min lillasyster skulle åka upp på en shoppingtur till Stockholm tis-ons-tor, och jag skulle komma upp en av dagarna! Planeringen var att jag skulle komma på onsdagen, men eftersom jag är glömsk, så har jag planerat in ett möte då, som jag måste gå på och jag vill inte ändra på det... Så nu är istället planen att jag ska åka upp imorrnbitti! Och här sitter jag och är pigg... Vi ska i alla fall gå på grönan och softa (jag vill ha glass!) och åka lite roligheter!

Nu när jag flyttat bort från västkusten och sedan bort från pv så är det allt lite ensamt i en etta med katt. Det gick nog ett år mellan det att jag träffade mamma eller pappa efter att jag flyttat bort, men då kändes det inte som något direkt problem... Nu har det gått lite över en månad och jag har hemlängtan och känner mig bortlömd om jag inte får nåt sms eller samtal från mamma eller pappa på en vecka. Det är lite lustigt.

Aja, jag ska packa lite roligheter nu, och sen ska jag nog lugna ner tankarna framför tvn ett tag... Pusshej

Min telefon har kommit!

2009-07-20 @ 17:03:05
Fick mitt mejlsvar från 3 idag, och min telefon landade på tobaksaffären idag!!! Kan knappt vänta tills jag får hämta den! Det dumma är att den har hamnat borta hos pv, och för mig tar det 45min med buss (inklusive byte), och han är inte så het på att åka och hämta mig här, trots att det skulle gå fort!

Jag vill verkligen ha telefonen supersnabbt nu, och jag funderar till och med på att springa dit bort och hämta den, men vem fan orkar det?

Nu duscha, sen ska jag tjata på pv. Pusshej

Och så kom söndagen...

2009-07-20 @ 00:15:29
Drack lite väl mycket i helgen... Sov över hos pv fredag till idag, söndag, så har inte haft någon större lust att sätta mig ner med bloggandet. Men nu är jag tillbaka, bättre än förr! När pv lämnade mig här hemma igen så bjöd jag på lite baguett med tonfiskröra som blev jättegod! Slängde i lite all möjliga sorters grönsaker tillsammans med lite majonnaise och creme fraiche, så det blev båda matigare och nyttigare än butiksskräpet som säljs!

Vi hade rätt kul igår hos pv. Lite andra polare som droppade in och så spelade vi lite poker! Det gick väl sådär... brukar ha mer tur egenligen, men det sket sig igår... kanske för att jag var full? Hade hur som helst jätteroligt och det var rätt längesen vi hade en sån pokerkväll också.

Fick handlat lite mat nu i alla fall, och nu när jag kom hem så blev Hilding jätteglad! Jag var visserligen hemma en sväng igår och gav honom lite mat och rensade lådan och så, men hann inte direkt kela med honom... Så när vi öppnade ytterdörren så blev han så glad att han rusade ut ur lägenheten och ut i trapphuset, och det har han aldrig gjort innan! Han är så feg så han stannar alltid innanför dörren, men nu var det nästan svårt att få honom att komma in igen... Jag oroar mig visserligen en del över det, för någon av mina grannar lämnar alltid trapphusdörren öppen, så tänk om han skulle springa ut bara? Hur får jag då tag i honom sen? Naturen är ju så spännande och varför skulle han vilja komma när man ropar på honom? När pv gick igen förut så fick Hilding verkligen fnatt... Han började klösa på dörren och jamade som aldrig förr... Visste inte hur jag skulle få tyst på honom, så det slutade med att jag satte på honom selen så fick han vara obekväm i den istället... Nu ligger han och sover i fotöljen och verkar må ypperligt bra i alla fall. 

Men nu ska jag slänga i mig något lätt iaf... Pusshej!

Äntligen fredag!

2009-07-17 @ 16:20:06
Har sjusovit hela förmiddagen och halva eftermiddagen också, så nu är jag vaken och READY TO GO! 

Hade en lite incident med Hilding klockan nio i morse typ, han var dålig i magen och hade "gjort sitt behov" på min matta istället, så jag fick ställa mig (yrvaken) och skura den ett tag innan jag kunde besöka sängen åter igen. Men han verkar må bra nu... Ligger i fotöljen och sover litegrann, den lilla dammtussen.

Har tagit ett skönt svalt bad och gjort hårinpackning idag, så nu känner jag mig lite ompysslad... Ska göra en snygg sminkning och sen rota lite i min snåla garderob...


Pusshej!

En...

2009-07-16 @ 22:28:35
Piggelin i kvällsvärmen är inte så dumt va? =)

Förstärkare?

2009-07-16 @ 21:29:54
Sitter och lyssnar på lite A State Of Trance på www.di.fm och avnjuter en iskall öl, med kassa laptophögtalare... Fick för mig att jag skulle kolla ut vad ett riktigt billigt högtalare+förstärkar-system skulle kosta mig, men det verkar som att jag inte kommer att hamna under 1000lappen för ens ett litet fjuttsystem. Så jag får väl dras med mina högtalare i laptopen och hålla tummarna för att jag någon dag blir så rik att jag kan köpa ett fint system för 20,000kr...


Snålpussisarochhej

Sova eller inte?

2009-07-16 @ 19:51:26
Jag blev så trött efter att jag kom hem från stan att jag tänkte sova någon timme. Sagt och gjort så gick jag och la mig i sängen - och läste en bok. Blev inte mycket sömn alls, ingen överhuvud taget faktiskt, men piggare känner jag mig!

Sitter och äter en macka och dricker ett glas saft nu, får se vad det blir senare. En dejt med TVn kanske?


Pusshej

Det är ganska svalt i lägenheten.

2009-07-16 @ 16:06:55
Eller, det var det rättare sagt. När jag gick ut låg solen i moln och lilla jag tyckte faktiskt att det var rätt behagligt med jeans och strumpor. Efter en kinabuffé i en svettig lokal och några stressiga ärenden runt stan så ångrar jag mig gravt över att jag tog på mig jeans och strumpor. Svetten forsar överallt där den möjligtvis kan forsa, varför tog jag inte på mig något lättare?! Sitter i underkläderna nu och flämtar för det är så vaaarm, även här i min lilla lägenhet. Och jag kan inte öppna något fönster för då sticker Hilding ut och så får jag aldrig mer tag på honom. Men det är nästan så att jag funderar på att slänga in honom i köket och stänga dörren så att jag får några svala, friskt fläktande vindar i några minuter...

Höll dessutom på att köpa ett fiskespö idag... Pv skulle köpa persienn på Jula, och jag gick en tur genom affären och blev jättesugen på att åka någonstans och fiska... Inte för att jag har någon aning om vad jag skulle fiske, eller när eller hur. Det kändes så mysigt bara. Av precis samma anledning så skulle jag lika gärna kunna köpa en hela picniclåda bara för att få gå ut och sätta mig med en bok i solen. Jag är verkligen oekonomisk.

Och itne sprang jag förbi Platå heller och skulle hämta mina pengar. Men å andra sidan så öppnar dom inte förrän fyra så det kanske inte hade varit någon där som kunde hjälpa mig ändå. Får skriva om vårt studentäventyr/fiasko senare, nu tänker jag lata mig till tusen ett tag.

Kinabuffé på G!

2009-07-16 @ 12:13:47
Jag och pv ska ta en tur in till stan en sväng och gå och äta lite god kinamat! Det var längesen för min del... Tänkte ta lite papper med Soc samtidigt, och gå och hämta pengarna som vi skulle få tillbaka på vår KATASTROFALA studentmiddag. Jag får berätta mer om den sen, för det var verkligen inte bra, och det var så illa så vi krävde pengar tillbaka. Så det så!

Men nu ska jag borsta bissingarna och kleta lite smink i ansiktet. 

Pusshej!

Avmaskning dag 1...

2009-07-15 @ 23:55:57
Har försökt avmaska Hilding de senaste två dagarna, men det är som att han vet att det är piller i maten, så han äter den inte... Satte mig ner med honom nu och tvingade in tabletten i munnen på honom, och det tog ett tag, men jag lyckades! Han är så söt min Hilding, för han verkade inte ens som att han visste att han kunde rivas eller bitas. Han tyckte bara det var obehagligt och spottade ut tabletten ett par gånger.

Är jag inte lyckligt lottad som har en sån snäll och fin kisse?


Pusshej

Översoven skitdag

2009-07-15 @ 18:44:28
Skippade mötet idag, mejlade hon jag skulle prata med och ska att jag inte mådde bra. Visade sig att hon läst mejlet fem min innan vår avtalade tid.... Så betyder det att hon inte läser sin mejl på morgonen? Kasst...

Sov till halv sex ungefär, och sen tog jag ett långt bad med hårinpackning och rakninga av ben och hela kitet. Det var rätt längesen jag unnade mig det, så det var skönt att bara ligga och dra sig i det varma vattnet. Självklart kom lilla Hilding förbi i rätt stund och kelade med mina blöta ben så att det fastnade katthår överallt... Men jaja, har man katt så får man väl vänta sig sånt.

Men nu är jag riktigt hungrig, och jag har typ ingenting hemma att mumsa på... Blir väl till att laga till någonting middagsliknande...


Pusshej!

SMART STINA!

2009-07-14 @ 22:44:06
Skulle gå in i köket och göra nåt... Jag vet inte vad.

Då ser jag hur spisplattan GLÖDER och är verkligen verkligen röd! Räknade ut att det var 4timmar och 20minuter sen jag satte på den där plattan, vilket pundhuvud jag är....

Jag är faktiskt skrämd över mig själv. Hur kunde jag missat något sådant?!


Sjuklings-glömbortske-pusshej

Halsen svider och tröttheten har en ny pik...

2009-07-14 @ 22:29:06
Det är inte lätt det här. Halsen har under ett par dagar känts som sandpapper och jag är jättetrött trots att jag inte gjort något ovanligt. Min granne når nya höjder med sitt telefonpratande, och det verkade som att de hade barnkalas där nere förut. Ingenting går min väg nu. Mobilen kommer inte när den ska, Hilding äter inte som han ska, jag äter inte som jag ska, allmänt deprimerad och känner mig bara krass.

Och på hela den här gräddbakelsen så ska jag på samtal imorrn och bli lite mer deprimerad. Måste plocka fram papper till Soc, och pilla med lite andra saker innan. Allt jag vill ha just nu är en stor jävla chokladmilkshake och en bytta med färska bär. Ge mig det, och så ska jag sluta klaga. I alla fall för idag.


Sjukdomspusshej

Och inte kom det någon post heller!

2009-07-14 @ 14:28:00
Nä-ä! Jag gick in och kollade på 3's hemsida bara för att, och det visade sig att telefonen numer inte finns i lager förrän den 15:e! Jag blev faktiskt riktigt förbannad när de inte informerar om sånt här. Om jag beställer en vara och den finns i lager enligt deras sida, så ska jag väl för få den då? Nu kan ju inte de hjälpa om telefonen blivit fett överbokad, men ETT MEJL HADE VÄL VARIT PÅ SIN PLATS?!

Skrev ett argt mejl till 3 och skällde på dom lite, men egentligen så vill jag bara veta hur det ligger till, och att de visar lite ansvar för inte bara mig, utan för alla som beställt den här mobilen och blivit utan.

Frågan nu är; hur många står innan mig i kön, och när kommer jag få min mobil? Hoppas att mejlsvaret berättar det. Om dom bemödar sig att svara.



Argt hej.

I väntan på posten...

2009-07-14 @ 11:18:51
Det blev rätt sent igår med... fyra-fem typ. Kanske sex. Grannen nedanför satt och snackade med någon (i mobil eller inte) tills klockan kanske var runt sex. Skitjobbigt om man verkligen vill sova.

Men nu är jag vaken relativt tidigt ändå, och sitter och väntar på posten, för jag vill ha min avi!!! Det dumma är att jag är skittrött och ska nog sova lite till efter jag fått den.... Men hur vet jag om posten kommit ännu eller inte? Det kanske inte var något till mig idag, så då sitter jag här helt i onödan och väntar på något som redan passerat. Braaaa...

För jag vill ha min aviii-i.


Pusshej

Problemstädande...

2009-07-13 @ 21:13:02
Städandet gick ju bra... Slutade med att jag möblerade om lite i sovrummet/vardagsrummet sen fastnade jag framför nån amerikansk dokusåpa som vanligt...

Men lite röjt fick jag i rummet, så nu är det bara disken kvar då! och lite röj i garderoberna, men det tar ingen tid.

Är det bara jag som har svårt att städa utan att göra massa annat?!


Pusshej

Städa!

2009-07-13 @ 17:52:05
Dags för en liten orkan att dra igenom min lilla lägenhet känner jag! Nu har jag försummat både mitt och Hildings levnadsställe såpass att det är dags att göra någonting åt det. Och vilken dag kunde vara bättre än urtråkiga måndagen?

=)

Ingen soc idag heller...

2009-07-13 @ 17:17:56
Tanken var ju att när jag idag vaknade av posten dimpade ner i lådan skulle ta avin till telefonen och promenera in till centrum och plocka ut den och samtidigt göra mina ärenden hos soc! Men icke... Avin kom inte i lådan idag heller, så jag får väl vänta tills imorgon då, eller i övermorgon! Kommer den inte innan dess så har jag ändå ett möte nere i stan på onsdag, så då måste jag ner ändå.

Men det börjar bli lite irriterande. Först att telefonen fanns i lager när jag beställde den, och sen att dom inte hörde av sig om den då inte fanns där ändå!

Nåväl... Igår natt lagade jag en underbar köttfärssås som jag ska ta och smaska på nu! Ibland är jag glad att jag är kock faktiskt....

Puwshej!

Konstiga helger...

2009-07-12 @ 20:59:18
Jag som trodde att jag hade en lugn lördag att se fram emot... slutade med att jag var övertalad att gå ut på stan och göra den osäker (efter bara en öl dessutom!).  Pv hade tydligen tryckt i sig en hel sjuttis, vilket jag var ovetande om. Så när han ringde mig igen när jag stod och väntade på bussen var han rätt full... Funderade då på att skita i att åka ner på stan, för inte kunde det här väl gå bra? Åkte i alla fall ner, och fick reda på rätt snabbt att pv hade missat sin buss, så då satt jag och surade och drack en cider i väntan på att min buss tillbaka skulle komma... Men pv tog nästa buss så jag hann inte med min ride home.

Inte helt oväntat var han helt knökfull också, men det var egentligen ingen fara! Vi gick runt lite i den kalla sommarregniga luften och han nyktrade till till en helt okej nivå, och så bestämde vi oss för att gå in på L'orient, för det var billigt och det var rätt sent. De hade någon 80-talskväll så musiken var faktiskt rätt underhållande, men det var ju inget folk där! Men vi fick till och med rabatt trots att det var billigt, så man ska väl inte klaga!

Kom hem för ca en timme sen, för jag sov hos pv inatt... Gjorde ett ryck med Hilding, min kisse, idag så att han ska vänja sig med att gå i selen. Och han är verkligen olycklig min lilla kille. Känns i hjärtat när han inte ens vill resa sig upp... Men jag känner nog så att det är värre om han aldrig får gå ut och nosa i naturen än att han är olycklig ett tag.

Aja, nu ska jag rota efter något att stoppa i magen! Hej!

Fy fasen för en jävulsk helg...

2009-07-11 @ 20:12:51
Jag ska inte säga annat än att jag tyckte att dagen började bra igår! Jag och pv var på 30årskalas för Jocke igår och vi hade riktigt kul! Vi åt jättegod abborre med färskpotatis och hade roligt med hela hans släkt... Det var som den perfekta början på en jätterolig dag. 

Sen kom vi till stadiet där vi skulle sätta upp tältet och blåsa upp madrassen. Då gick ALLT åt helvete. En av tältpinnarna (de här långa som är stommen på tältet) hade gått sönder, och hela gummisnöret som håller ihop dom hade lossnat i fästet... Så jag fick sitta och trä igenom snöret genom alla pinnar igen och det var några stycken och det tog ett tag... Ingen fara, det var inte det som var grejen. Sen när jag kommer till sista pinnen så måste jag lossa yttersta biten där snöret ska sitta fast, och då tar jag tag med tänderna för att vrida loss den... Och vad fan händer inte då? Jo, tandjävel spricker. Ingen fara, det lossnade bara lite flisor, och jag har inte ont i den. Men tandfan spricker. Jag repar mig fort och ber om en tång istället, men inte ens den kan lossa fästet på pinnen, så det slutar med att jag knyter en halvhjärtad knut på pinnen och hoppas att den håller genom natten. Och det gjorde den också så det är ju bra! Så jag sätter upp tältet utan problem. Förutom att alla små tältpinnar bara går ner 5cm i marken pga sten eller nåt, och böjs till oigenkännlighet.

Men så kommer vi till stadie två då. Vi ska blåsa upp madrassen. Det är en stor madrass som tar ett tag att blåsa upp, och pv blev illamående av att blåsa upp den så jag fick göra det själv... KUL! Jag blåser upp den och är sen klar med tältet och allt som hör till. Så efter ett trasigt tält och en trasig tand så är jag klar! Jag lägger allt jobbigt åt sidan och ägnar mig åt att ha kul resten av kvällen... För det var det!

Men sen när vi ska gå och lägga oss så händer det mer grejer. Vi går och lägger oss och ligger ett tag där inne. Pratar litegrann... Och så går jag och hämtar en vattenflaska i bilen så vi inte törstar ihjäl på morgonen. So far so good... Men när jag kommer tillbaka igen, och kryper upp på madrassen och ska lägga mig till rätta... Ja. Då spricker madrassen! En 10cm stor reva genom madrassen. Direkt. Och då har vi ändå haft madrassen i ett år utan att ha det minsta problem med den, så kanske var det på tiden. Pv hade väl tur för han hade ett liggunderlag, så vi gör ett försök att sova ändå. Jag sover på madrassen som nu är ihopvikt till något liggunderlagsliknande, och pv på sitt liggunderlag. Det går fort för pv att upptäcka att han inte kan sova sådär, och han går och lägger sig i bilen. Han kommer sen tillbaka och försöker sova i tältet ännu en gång utan framgång, och går sen och lägger sig i bilen igen.

Så efter typ fem timmar så ger han upp och vi packar ihop tältet och slänger in det i bilen och åker hem. Och jag som självklart inte tog med mig mina glasögon och är för snål för att använda ett par endagslinser som ska ut igen efter en timme, åker halvt blind 10 mil och blir så illamående av att inte se vägen att vi måste stanna så jag kan få spy... Inte en gång heller, utan två! Sen får jag ett verkligen fastfoodsug som måste stillas, och vi stannar på en mack så jag får köpa en korvmeny. Gissa hur mycket jag äter då? Knappt någonting, för tydligen så är jag så jäkla bakfull att jag inte får ner mer än några tuggor.

Vi kom hem i alla fall. Sov hos pv till klockan 17 och sen körde han mig hem. Så nu sitter jag här och tycker att nog fan var det någon där uppe som jävlades med oss denna helg. 

Over and out. Nu ska jag ta något att äta.

Stress?

2009-07-10 @ 14:01:28
Hilding har varit uppe hela natten och lekt... Så hur mycket sömn har jag fått tror ni? Ja... jag fick ta tiden jag tänkt åka till soc på och sova istället, för det var inte mycket sömn jag fick. Upptäckte idag också att han tuggat sönder en av mina sladdar, en tunn sladd dessutom, så den blir inte rolig att laga! Idag så är jag inte glad på honom i alla fall. Men jag är nog det när jag kommer tillbaka sen!

Men idag ska det ske roligare saker! Jag ska nämligen neråt landet och fira att en kompis till mig fyller jämna 30! Det kan bli riktigt kul, för jag tror att det kommer en himla massa människor! Men nu ska jag slänga mig i duschen och sminka mig lite, sen blir jag upplockad av min chaufför (aka pojkvän) alldeles för snart, och jag har inte ätit något heller... 

Bra tajming Stina!

Pusshej

Promenad i regnet!

2009-07-09 @ 21:06:13
Jag tog mig en lite promenad bort till Willys för att handla kattmat! Rätt skönt ändå. En riktigt vårig sommardag med regn och blåst och inte så varmt som det varit senaste dagarna! Det ryckte oroväckande i paraplyt när jag skulle gå hem dock. Jag genar över en fotbollsplan, och där blåste det faktiskt riktigt illa... Trodde nästan att paraplyt skulle flyga iväg från mig, eller böjas åt fel håll... Men jag gjorde nog bara bort mig inför killarna som sparkade boll där.

Nu ska jag göra ett par mackor och bädda ner mig framför tvn med Hilding. Oceans 12 på 6:an nu, det kan nog bli spännande!

Torsdagsmorgon

2009-07-09 @ 14:06:14
Planen idag var att ta en lite bussresa inåt stan och lämna in lite papper till soc som dom har efterfrågat. Latheten säger dock annat, och gissa vem som sov länge och djupt? Fick massor av brev på posten idag, men ingen avi från Tre tyvärr, så det blir att slänga iväg ett mejl till dom och undra varför det dröjer. Har nu väntat en vecka på att min mobil jag beställde ska dimpa ner i lådan, och på deras sida står det att det vanligen tar 2-3 dagar att skicka den. Så jag vet inte vad jag ska tro. Jag beställde sent på kvällen, och morgonen efter stod det visserligen att den skulle komma in i lager den 10:e, men är det inte brukligt då att dom slänger iväg ett mejl och säger att det kommer att bli en försening? Jag kanske väntar med mejlet tills efter helgen ändå.

Efter mycket om och men.

2009-07-09 @ 01:30:54
Jag har väl aldrig varit en människa som tar tag i mitt liv och gör något åt det. Men nu ska jag göra det. Jag flyttade till egen lägenhet (från ett samboförhållande) för en månad sen, och skaffade katt häromdan. Så om jag inte gör något nu, mitt i min nystart; när ska jag göra det då? Det känns verkligen som att jag kan gör något vettigt nu. Och jag vill verkligen gör något vettigt. Frågan är inte hur länge det håller i sig, eller om det ens finns något att hålla i, utan hur lång tid det tar innan jag tappar modet och ger upp. Jag har gjort det för många gånger på senaste tiden, men nu är det dags att se ljuset i slutet av tunneln och rycka upp sig.